Zorgverzekering 2015

Home » Blog » Zorgverzekering 2015

Chinese Geneeswijzen, waaronder acupunctuur en tuina-massage, worden vergoed vanuit de aanvullende polis. Heel veel Nederlanders vinden gezondheid belangrijk en kiezen voor een aanvullende polis. Wanneer is het belangrijk om in uw pakketkeuze ook rekening te houden met Chinese Geneeswijzen?

Kiest u naast het reguliere circuit ook voor natuurlijk behandelmethoden?

Ja? Dan is het zeker zinvol om bij te verzekeren! De QuickScan onderaan de pagina kan jou verder op weg helpen!  

Nee? Dan zult u in de nabije toekomst of in 2015 naar alle waarschijnlijkheid geen gebruik maken van Chinese Geneeswijzen, zoals Kruiden, Acupunctuur of Tuina-massage. Naar alle waarschijnlijkheid ben je dus kerngezond! Een andere reden kan zijn dat je niet bekend bent met Chinese Geneeswijzen. In dat geval zijn er een aantal leuke weetjes:

  • Wist je dat in er steeds meer onderzoek gedaan wordt naar chinese geneeswijzen door o.a. academische ziekenhuizen. En dat dit leidt tot samenwerking
  • Wist je dat de Wereld Gezondheids Organisatie acupunctuur op basis van het wereldwijde gebruik en de behaalde resultaten met acupunctuur erkend heeft als een werkzame therapie.
  • Wist je dat ook andere disciplines, zoals fysiotherapeuten, steeds vaker kiezen voor dry-needling en triggerpoint therapie om de verrassend snelle resultaten.

Zorgverzekeraar 2015

Vergoedingen voor Chinese Geneeswijzen worden verstrekt vanuit de aanvullende polis. Dit betekent dat vergoedingen niet afgaan van het eigen risico. Maak jij met regelmaat gebruik van de diensten van Praktijk voor Pijnbestrijding? Een goede reden om te zorgen dat jij de behandelingen in 2015 ook weer vergoed krijgt!

Top  Zorgverzekeraars

Bij onderstaande keuze is zoveel mogelijk gekeken naar vergoedingen vrije artsenkeuze, vergoedingen voor Chinese Geneeswijzen en fysiotherapie.  Salland verzekeringen is meegenomen, omdat zij veel verzekerden in de regio Deventer hebben. Er is een koppeling gemaakt tussen de vergoedingen vanuit de polis en de kosten voor behandelingen van de praktijk.

Premie per maand

Een andere Zorgverzekeraar die we graag belichten is FBTO. Bij FBTO is het mogelijk, ook tijdens 2015, modules “aan te zetten” zodat jij alsnog in aanmerking komt voor vergoeding. De module alternatieve zorg, kost 7, 99 euro per maand. Wanneer de module aan staat, krijg je 35 euro vergoeding per consult. Je betaalt dan zelf 25 euro. Ideaal voor degene die gezond zijn en toch graag zekerheid willen!

Voor de volledige lijst met alle zorgverzekeraars die zorg van praktijk voor pijnbestrijding (deels) vergoeden, verwijzen we je naar: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/chinese-geneeswijzen

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die verkregen is. Kijk voor de specifieke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met je zorgverzekeraar:

  • indien jouw verzekeraar niet in het overzicht voorkomt en vraag of acupunctuurbehandelingen vergoed worden
  • voordat je met een behandelaar in zee gaat vraag eerst of hij lid is van een beroepsvereniging en vraag je verzekeraar of de behandelingen wel vergoed worden en hoeveel behandelingen vergoed worden.

QuickScan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederlandse Vereniging voor
Traditionele Chinese Geneeskunde
Zhong registratie 3008780121250
Registertherapeut BNG Lic 509795R

Laatste Berichten

Contact


Ontwerp van Basis Reclame