Ervaringen

Hier staan enkele reacties en ervaringen:

“Mijn ervaring bij merel was zeer aangenaam. Ik kreeg het gevoel dat er eindelijk echt naar mijn pijnklachten werd gekeken en dat we hierop samen gingen focussen door middel van behandelingen in de praktijk en mijn voeding. Ik krijg bij merel het gevoel dat er echt naar me klachten wordt geluisterd en niet zo zeer dat we op zoek zijn naar een diagnose van een bepaalde aandoening.”
S. D., Deventer
“De behandeling: pijnverlichtend en versoepelend de behandelaar: een aardige fijne dame die aandacht schenkt aan je klachten.” 
M.E. Nijmegen
Diagnose Whiplash.“Toen bij mij zes jaar geleden, als gevolg van een val tijdens het mountainbiken, de diagnose Whiplash werd vastgesteld, had ik geen idee hoe dat mijn leven zou gaan beïnvloeden. De klachten, waarmee ik na mijn val geconfronteerd werd, bestonden uit hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratieverlies en een steeds stijver wordende nek en bovenrug. Na verloop van tijd werden deze klachten gelukkig minder, m.u.v. de problemen met mijn nek die alsmaar stijver werd,. Daarnaast kreeg ik last van een steeds groter wordende vermoeidheid in mijn bovenrug en nek, met een pijnlijke uitstraling naar mijn hoofd.

Om van deze problemen af te komen ben ik, nadat men mij in het ziekenhuis op grond van een scan had aangegeven dat ze niets voor mij konden doen, onder behandeling geweest van meerdere manuele therapeuten en heb ik enkele jaren intensief cardio fitness gevolgd. Helaas leidde dat niet tot de gewenste verlichting van mijn klacht. Ik ging er lichamelijk alleen maar op achteruit, wat zich vooral openbaarde in het feit dat ik steeds krommer ging lopen en mijn nek nauwelijks nog kon draaien. Toen ik na vijf jaar mijn huisarts daarop nogmaals aansprak, met de vraag of dit nu mijn toekomst moest zijn, gaf hij mij het advies om het nog een keer bij een bij hem bekende manuele therapeut te proberen, maar dan wel in combinatie met Chinese massage. Om die reden ben ik bij Merel terechtgekomen.

Afgezien dat ik niet weet wie de meeste credit verdient, mijn manueel therapeut of Merel, weet ik wel dat ik in het afgelopen jaar een ander mens ben geworden. De stijfheid in mijn nek en bovenrug is grotendeels verdwenen, evenals mijn buitengewone vermoeidheid. Daarnaast loop ik weer nagenoeg rechtop en kan ik mijn hoofd en bovenrug weer op een redelijke manier draaien, waar ik vooral tijdens het autorijden erg veel profijt van heb.

Ik kan daarbij niet zeggen welke behandeling het meeste rendement voor mij heeft gehad. Wat ik wel weet is dat de behandeling van Merel, zowel de acupunctuur als haar intensieve massage, mij erg goed hebben gedaan en belangrijk hebben bijgedragen aan het feit dat ik nu weer vrij normaal kan functioneren. Ik ben haar daar erg dankbaar voor en wil iedereen die soortgelijke problemen heeft adviseren bij haar langs te gaan.
J. B., Nijmegen

Ik wil je graag laten weten dat ik:

  • veel baat heb bij je behandeling
  • het erg belangrijk vind, dat jij de behandeling geeft die bij mij past
  • Je de mensen in de juiste sfeer brengt voor de behandeling
  • alle tijd neemt voor de behandeling”

G.v.H, Epe

“Ik ben bij Merel terecht gekomen via een collega.  Ik heb zeker al 20 jaar Fysiotherapie gehad bij 3 verschillende fysiotherapeuten omdat ik veel klachten had, eigenlijk is er altijd weinig aandacht besteedt aan waar die klachten vandaan kwamen.

Ik ben ziek geworden, op advies van een andere fysiotherapeut ben ik doorgestuurd naar het Rijnstate ziekenhuis waar een orthopeed werkte die gespecialiseerd is in Scoliose en Scheuermann en na onderzoek bleek dat ik de ziekte v Scheuermann had, een vergroeiing van 55c van mijn boven rug, daardoor zijn mijn hoofd en nek uit balans en rusten niet op mijn wervelkolom.

Voor mij voelt het alsof ik altijd een gewicht aan mijn schouderspieren draag van 10 kg, en daarom eigenlijk altijd wel pijn heb. Omdat ik in de zorg werkte en dit veel te zwaar voor mij was kon ik mijn beroep niet meer uitoefenen. Aan de vergroeiing kan niets meer gedaan worden, we moeten alleen proberen de klachten niet te laten verergeren, dus balans in mijn werk en vrije tijd zoeken en proberen dit te bewaken. Doordat de fysiotherapeut langdurig ziek werd en zijn vervanger mij niet op de juiste manier behandelde werden de klachten weer erger dus ben ik gaan zoeken naar een Triggerpoint therapeut.

Zo kwam ik bij Merel terecht, zij doet eerst een intake waarin zij gegevens verzameld en onderzoek doet. Merel doet Tuina massage en behandelt dus de knoopjes in de spieren en niet alleen aan de oppervlakte maar ook in de diepte.

Ik kom nu bijna 2 jaar bij Merel en ik ben heel erg blij met haar, 1x in de 2 weken helpt ze mij en zijn de klachten heel erg dan krijg ik ook Acupunctuur, de verergerde klachten verminderen dan gelukkig heel snel.

Wat bij mij meespeelt is het weer, hebben we een droge warme zomer dan hoef ik maar 1x in de 3á4 weken maar dat komt niet zoveel voor. Merel behandelt indien nodig mijn nek, schouders, rug, heupen en benen en armen, dus jullie kunnen begrijpen dat het zwaar werken is voor haar om alles in 1 uur te doen.

Natuurlijk is de behandeling niet pijnvrij maar dat vind ik niet erg voor mij is het een fijne pijn omdat het helpt. Zo kan ik mijn werk blijven doen en daarom vind ik dat Merel een prima Tuina therapeut is, ze is open en eerlijk, verteld precies wat er aan de hand is en geeft advies indien nodig. Ik ben chronisch patiënt en heb daarom langdurig therapie nodig.

Ik adviseer mensen mochten ze klachten hebben neem contact op met Merel, zij kan je adviseren en zal je altijd haar eerlijke mening en advies geven.”
J.d.H., Deventer

“Mijn ervaringen bij Merel.

In het jaar 2007 heb ik vanwege een val van een paard ernstig letsel en een blessure opgelopen in mijn rug. Dit met als gevolg dat ik slechts een half uur kon wandelen. Continue sloot mijn rug en bekken ‘op slot’ en waren er rek en strekoefeningen nodig om uit mijn rug te komen. Behandelingen via het reguliere cirquit die in totaal 3 maanden duurden, mochten niet baten.

Dit veranderde gelukkig toen ik in contact kwam met ‘Praktijk voor Pijnbestrijding, Merel Somer’. Na de eerste accupunctuurbehandeling voelde ik werkelijk dat mijn rechterbeen weer ging stromen. Ik was stomverbaasd maar natuurlijk ook ontzettend blij dat ik voelde dat er een blockade verdween als sneeuw voor de Zon. Ik ben regelmatig teruggekeerd naar Merel en onderging combinaties van accupunctuur en ‘Tuna Massage’.

De blessure is volledig hersteld en ik kan weer uren bewegen, sporten en lopen. Ik heb mijzelf de belofte gemaakt om iedere maand een soort ‘onderhoudsbehandeling’ te doen en dit bevalt uitstekend!

Ontzettend bedankt Merel!”
S.J.v.G., Arnhem

Nederlandse Vereniging voor
Traditionele Chinese Geneeskunde
Zhong registratie 3008780121250
Registertherapeut BNG Lic 509795R

Laatste Berichten

Contact


Ontwerp van Basis Reclame