Acupunctuur natuurlijk!

Home » Blog » Acupunctuur » Acupunctuur natuurlijk!

Acupunctuur natuurlijk!Acupunctuur natuurlijke behandeling 

“Ik wil absoluut geen injectienaald met corticosteroïden! Het is chemisch en ik kan er spier- en botafname van krijgen. Ik zie het gewoon niet zitten,” zucht mijn nieuwe patiënt moedeloos. Ze vervolgt: “En weet u, dat maakt het lastig. Ik zoek naar een natuurlijke behandeltherapie en daarom zit ik hier. Maar ik geloof helemaal niet in acupunctuur.”

Ik begrijp mijn nieuwe patiënt heel goed. Ze heeft schouderpijn en kan inmiddels zelfs niet meer fietsend naar haar werk. Ze wil een oplossing en niet chronisch pijnstillers gebruiken.

In gedachten realiseer ik me dat veel mensen denken dat je in acupunctuur moet geloven. Acupunctuur heeft alleen helemaal niets te maken met geloof. Er is niets bovennatuurlijks aan. Geloof is niet nodig om verbetering of genezing van klachten te ervaren.

Acupunctuur natuurlijke behandeling

Ik luister naar mijn patiënt en leg haar uit dat het zetten van de dunne naaldjes op bepaalde punten ontstekingsremmend werkt door hormoonafgifte. Daarnaast komen er minder pijnprikkels in de hersenen door de werking op zenuwbanen. “Je bent dus op de goede plek. Je hoeft er niet in te geloven. En “last but not least” het is niet chemisch maar natuurlijk.”

De vrouw tegenover mij is opgelucht. We beginnen na de intake direct met de eerste behandeling. Ondanks dat de pijn bij vertrek nog niet helemaal weg is,  voelt het een stuk beter. Als ik haar nakijk besef ik me blij dat steeds meer mensen op zoek gaan naar natuurlijke vormen van behandelen en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nederlandse Vereniging voor
Traditionele Chinese Geneeskunde
Zhong registratie 3008780121250
Registertherapeut BNG Lic 509795R

Laatste Berichten

Contact

captcha

Ontwerp van Basis Reclame