De Therapeute

Acupuncturist Deventer

Merel Somer – Acupuncturist en Tuina therapeute

Wat maakt dat de éne mens ontvankelijker is voor een bepaalde aandoening dan de ander? Het antwoord hierop maakt mijns inziens deel uit van het succes van de behandeling.

Inspirerende leraren maakte dat ik vanaf 2006 geraakt ben door Chinese Geneeswijze en Tuina-massage in het bijzonder. Niet alleen de aandoening staat centraal, maar er wordt ook gekeken naar de mens als totaal in relatie tot zijn omgeving. Deze holistische kijk samen met de natuurlijke behandelvormen maakt Chinese geneeswijze uniek.

Nadat ik de opleidingen Klassieke Acupunctuur en Tuina massage-therapie succesvol heb afgerond, heb ik eerst klinische ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenland. Tuina en Acupunctuur zijn namelijk ambachten, waarbij de vaardigheden en het begrip groeien door de jaren van praktijkervaring. Ik voel het daarnaast als opdracht om hoofd en hart te verbinden te midden van alles wat Chinese geneeswijze heeft te bieden.

Ik richt me voornamelijk op curatieve zorg, zoals pijnklachten al dan niet in combinatie met bewegingsklachten. Vooral deze klachten reageren goed op behandeling met Tuina en Acupunctuur en geven vaak direct verlichting of bewegingsvrijheid. Ongeveer 1 dag in de week besteed ik aan preventie zorg door middel van dienstverlening aan bedrijven in en rondom Deventer, waar ik stoelmassage, mindfulness en advies geef. Op deze manier kunnen klachten voorkomen worden en maken mensen laagdrempelig kennis met Chinese geneeswijze.
Last but not least geef ik sinds 2015 les aan Academie Bo Yi te Zoetermeer, waar ik me inspan voor kennisoverdracht.

Je kunt bij mij terecht in de praktijk in Deventer, bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Reacties van klanten:

Ze is open en eerlijk

Ik kom nu bijna twee jaar bij Merel en ik ben heel erg blij met haar, één keer in de twee weken helpt ze mij. Zo kan ik mijn werk blijven doen en daarom vind ik dat Merel een goede Tuina-therapeut en Acupuncturist is, ze is open en eerlijk, verteld precies wat er aan de hand is en geeft advies indien nodig.

3 nachten zonder slaap

“Ik stond werkelijk versteld. Ik had drie nachten niet geslapen vanwege pijn aan mijn pols. Ik had al een afspraak staan met de huisarts. Merel vroeg me of ze er even naar mocht kijken. Ze heeft een paar naalden gezet, de pols gemasseerd…en de pijn was weg. Ik wist niet wat ik zeggen moest! Ik ga zeker vaker bij deze gedreven acupuncturist langs!”

Plan een afspraak in

Uw Naam *

Uw E-mail *

Uw Telefoonnummer *

Datum & Tijdstip Aanvraag *

Extra Informatie

Nederlandse Vereniging voor
Traditionele Chinese Geneeskunde
Zhong registratie 3008780121250
Registertherapeut BNG Lic 509795R

Laatste Berichten

Contact


Ontwerp van Basis Reclame